Historia e zërit



Zërit Hedgehog njohur më mirë me emrin e zërit është personazhi kryesor i seri lojë zërit videove publikuar nga Sega, si dhe një numër të spin-off-i librave komik, karikaturat dhe filma.
Loja e parë zërit, zërit Hedgehog, lëshuar 23 qershor 1991, u lirua në mënyrë që të sigurojë Sega me një nuskë se kthimet e larta në imazhin e Sega.

Që atëherë, zërit është bërë një nga personazhet më të famshëm në lojë video botë, me lojëra që kanë shitur mbi 70 milion kopje.

Në vitin 1990, ndërsa Nintendo, Sega konkurrenti kryesor në tregun e konsol, kishte gjetur tashmë Mario nuskë përsosur në vitin 1985, Sega ende në kërkim të një figure karizmatike në gjendje të vërtetë të konkurrojnë me hidraulik famshme.
Së fundi, iriq blu Naoto Oshima, të cilit Kodi quhej "M.Needlemouse" (Needlemouse është një përkthim i fjalëpërfjalshëm i iriq në japonisht), e cila ishte zgjedhur për të mishërojnë të ri nuskë Sega.
Ngjyra blu u zgjodh në ndeshjen logo blu Sega, këpucët janë të frymëzuar nga ngjyrat e mbuluar album Bad nga Michael Jackson, me një kontrast shumë të fortë në mes të kuqe dhe të bardhë, çizme si Santa.
Karakteri i quajtur përfundimisht të "Zërit" për shkak të apelit të tij në tregun e SHBA dhe vitesse.Pour kontrast me Mario
Zërit jep një i ri, të shpejtë dhe pak arrogant. Kjo megjithatë nuk mund të notosh, sepse në atë kohë, Yuji Naka besohet hedgehogs në gjendje për të bërë (qesh). Ai shkon në Megadrive në vitin 1991.

Paraqitjet e zërit të ndryshme në varësi të mediave dhe stil me të cilin ajo ishte projektuar: zërit origjinal projektuar nga Oshima ishte e shkurtër me spines të shkurtër, një organ i rrumbullakët dhe Iris jo të dukshme, si video games artworks projektuar për paketimin e zërit Hedgehog dhe lojra të tjera në seri.
Kur zërit Hedgehog 2 në Megadrive shfaq, përmasat e zërit kanë ndryshuar për të shumë më të mëdha dhe të imponuar.

Që aventurën Sonic, lëshuar në vitin 1998, zërit u redesigned nga Yuji Uekawa, endowing këmbët të mëdha, një organ më pak sferike, quills më venitje, dhe sytë e gjelbër.

Por le të kujtojmë të gjithë ata që viti 90 ishte se pamja e krijimit të një legjendë që është pjesë e listës së personazheve më të mëdha lojë video e lindjes së një ekip plot ambicie dhe talentin që ka vazhduar për të siguruar punë të cilësisë dhe ide me të vërtetë funs, si dhe daljen e një gameplay të reja të cilat imponuar standarde të reja në fushën e platformave lojrave.

Sot ....

Dhe sot, mirë, ajo është gjithmonë suksesi i njëjtë si ju e dini sidomos me lojëra të përshtatura në: PlayStation 3, Wii U, Xbox 360, Nintendo 3DS, PlayStation Vita dhe po dhe jo më pak.

Pra, nëse ju keni një thirrje e papritur për të luajtur zërit, vijnë dhe provë lojrat tona!.

Lojra zërit tonë